Masterclass voor leerkrachten

Een bijzondere masterclass voor leerkrachten. Energiek, met passie en vooral veel tips om weer fris voor de klas te staan.

Het afgelopen jaar is voor iedereen zwaar geweest. De scholen zijn nu weer op en ook dat vraagt weer aanpassingsvermogen van de leerkracht.

De scholen zijn weer open en nu?

Gaan we dan meteen van start met het wegwerken van de eventuele leerachterstanden? Een leerachterstand is vrij snel op te lossen. Er zijn alleen wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Als een leerling goed in zijn vel zit, gaat het leren ook veel makkelijker. Dat betekent dus dat de omgeving waar de leerachterstand zou moeten worden ingehaald goed moet zijn. Ik denk dat hier een grotere uitdaging ligt dan het wegwerken van de achterstanden. Alles valt en staat met de juiste omgeving dus ook met het welbevinden van de leerkrachten. Hoe gaat het met ze? Hoe hebben zij de laatste tijd ervaren? Hoe kan de leerkracht weer ontspannen, vol goede moed en met veel plezier voor de klas staan? Gaan we de leerlingen meteen platgooien met toetsen? Wat is het alternatief voor toetsen? Hoe belangrijk zijn deze toetsten en de administratieve taken binnen het onderwijs? Wat vind jij als leerkracht nu op dit moment belangrijk?

Waarom zouden we ons gaan focussen op de achterstanden als we ons beter kunnen focussen op de leerling en zijn intrinsieke motivatie?

Als het lukt om deze kinderen weer te motiveren, weer een toekomstbeeld te bieden, eigenaarschap over hun leerwerk te geven (leer het mij zelf doen) dan hebben we alleen maar iets meer tijd nodig. De tijd is wellicht te halen uit het efficiënt inrichten van het leren, combineren van vakken en dit ook benoemen. Laat de leerlingen hun creativiteit weer inzetten en benutten. Zodra ze weer in de flow zitten. Ga uit van de kracht als groep en leer van elkaar.

Het allerbelangrijks is de verbinding met de leerling. Maak als klas of school een stimulerende omgeving waar de kinderen kunnen groeien en zichzelf kunnen ontwikkelen, dit kan alleen met een gelukkige leerkracht.

Wij van ‘De gelukkige leerkracht’ verzorgen daarom eenmalig een unieke masterclass voor leerkrachten. Waarbij jij als leerkracht alle tools krijgt om weer fit voor de klas te staan. Om te zorgen dat je deze nooit meer vergeet krijg je ook nog gratis ons boek ‘De Gelukkige leerkracht’ opgestuurd. Geef je snel op via www.boekdegelukkigeleerkracht.nl/masterclass. We hebben plaats voor 100 leerkrachten.

Wanneer: 15 maart om 20:00 uur

Prijs: 20,- per persoon inclusief het boek De gelukkige leerkracht.

Er is plaats voor 100 leerkrachten.
Toegang bedraagt € 20
En je krijgt het boek nagestuurd.